FőoldalBemutatkozásReferenciákSzolgáltatásokPályázatElérhetőségek
 

Pályázat azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-00968

Pályázat címe: Megújuló energia alkalmazása a DOVAS Kft-nél

Kedvezményezett neve: "DOVAS" Korlátolt Felelősségű Társaság

Szerződött támogatási összeg: 4 681 270 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 55%

Projekt tartalmának bemutatása:  lásd Sajtóközlemény


Sajtóközlemény:


A cég napelemes rendszer kivitelezését határozta el a meglévő lakatosüzem tetejére telepített napelem modulokból. A fejlesztés célja a hagyományos energiahordozó részbeni kiváltása megújuló energiaforrással. Az épület tetőszerkezetén elhelyezett napelemek villamos energiát állítanak elő a Nap sugárzását hasznosítva. A megtermelt energia az épület elektromos hálózatára kapcsolódik, a rendszer rátáplál a hálózatra. A rendszer működése teljesen automatikus, emberi beavatkozást nem igényel. A napelemes rendszer névleges teljesítménye (inverter teljesítménye) 50 kVA. A napelemek csúcsteljesítménye 29,60 kWp. A vállalkozás fejlesztésének célja a cég primer energiafelhasználásának csökkentése, valamint megújuló energiaforrás-felhasználáson keresztül az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése. A projekt keretében megvalósított napelemes rendszer csaknem teljes egészében fedezi a vállalkozás villamosenergia felhasználását. A beruházást, a kivitelezést műszaki ellenőr felügyelte a teljes kivitelezési időszak alatt. A fejlesztendő épületen kizárólag a tetőn kerültek elhelyezésre a napelemek, a tetőszerkezet alkalmasságát statikus szakember igazolta. A fejlesztéshez a szükséges önerőt a vállalkozás biztosította.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.03.31. 
A kedvezményezett neve:DOVAS Kft.

A szerződött támogatás összege:5.593.626 .- Ft

A projekt címe: ESZKÖZBESZERZÉS A "DOVAS " KFt-nél

A szerződött támogatás összege: 5.593.626 .- Ft

A támogatás mértéke (%-ban):50 %

A projekt tartalmának bemutatása: lásd Sajtóközlemény

A projekt befejezési dátuma: 2016.08.02 .

Projekt azonosító száma:GINOP-1.2.2.-15-2015-01611 


Sajtóközlemény:


TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT A DOVAS KFT. ESZKÖZBESZERZÉSRE IRÁNYULÓ KAPACITÁSBőVÍTő BERUHÁZÁSA, AMELY DOMBÓVÁRON VALÓSULT MEG.
A Dovas Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programba benyújtott pályázatával
5.593.626.- Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.
A projekt a Széchenyi2020 keretében valósult meg. A 11.187.253 Forint összértékű beruházással a „Fémszerkezet gyártás” területén kapacitásbővítő beruházást valósítottunk meg a cég dombóvári  telephelyén.
Vállalkozásunk kaposszekcsői székhelyű „Fémszerkezet gyártásra” szakosodott vállalkozás. A Kft dombóvári telephelyén elsősorban fémszerkezetek és lakatosipari termékek gyártásával foglalkozunk.   
A fejlesztés eredményeként a tevékenység termelési kapacitásának bővítése valósult meg. A megvásárolt gépek a tevékenység alapgépei (hidraulikus olló, szalagfűrész) , melyek az összes termék előállításához szükségesek. A hidraulikus olló megvásárlásával hosszabb és vastagabb lemezek darabolására, a fűrésszel pedig nagyobb keresztmetszetű szelvények vágására is képesek leszünk. A projekthez kapcsolódik a nagyobb méretű lemezolló beépítési helyének kialakítására vonatkozó építési tevékenység is.
Az európai uniós forrás segítségével megvalósuló automatizáltság eredményeként növelni tudjuk a gyártáskapacitást, csökkenteni tudjuk a külső szolgáltatások igénybevételét.
A fejlesztésnek köszönhetően javul termékeink minősége, nő a vállalkozás versenyképessége, csökkennek a fajlagos költségek.
Beszerzésre került eszközök, megvalósult tevékenység:
    •    1 db SBT 3006 Hidraulikus lemezvágó olló
    •    1 db BOMAR workline 410.280 DGH szalagfűrész
    •    Lemezvágó olló helyének kialakítása

Beruházás befejezésének ideje:2016.08.02.


A projektről bővebb információt a www.dovas.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Szabó Zoltán ügyvezetőtől
Elérhetőség: telefonszám: +36302379036, e-mail cím: dovas@t-online.hu

Fémyképek a beruházásról: